Nieuws

5 redenen waarom modulair bouwen een goed idee is

Houseofsteel on 24 oktober 2022

Ooit al gehoord van modulair bouwen? Misschien komt het woord ‘prefab’ automatisch bij je op. Logisch, maar vergis je niet: modulair bouwen is niet hetzelfde als prefab bouw. Beide manieren produceren onderdelen op voorhand in een atelier, maar modulair bouwen gaat verder. Veel verder. Waar prefab bouw losse onderdelen vooraf construeert, worden bij modulair bouwen complete (woon)modules met zorg en volledig naar wens vervaardigd. Modulair bouwen is bijgevolg sneller, duurzamer en vooral goedkoper dan traditioneel bouwen, zonder in te boeten aan stevigheid en wooncomfort. Hoe dat kan? Dat ontdek je hieronder.

Wat is modulair bouwen?

Modulair bouwen staat voor bouwen in verschillende compartimenten. (Woon)units worden voor 95% in het atelier vervaardigd en pas op het einde van het traject op de bouwwerf tot een volwaardig gebouw samengesteld. En dat proces heeft verscheidene voordelen voor jou als bouwer.

De voordelen van modulair bouwen, voor jou op een rijtje

Sneller en efficiënter

Een levertermijn van 6 maand, gevolgd door één week plaatsing op de bouwwerf: zo snel is jouw droomproject gerealiseerd. Die verkorte bouwtijd is te danken aan innovatieve bouwtechnieken en het feit dat we bij House of Steel droog bouwen (zonder cement, beton of chape). Beide zorgen voor een gestandaardiseerd productieproces, wat van modulair bouwen niet alleen een snellere, maar ook efficiëntere bouwvorm maakt.

Omdat de productie door ons eigen team in het atelier plaatsvindt, zijn we niet gebonden aan verschillende aannemers. Doordat we daarnaast onze modulaire gebouwen tot op de millimeter nauwkeurig afwerken, kunnen ramen en deuren besteld worden zonder dat een opmeting vooraf nodig is. Kortom, we starten niet met bouwen alvorens alle materialen in het atelier aanwezig zijn. Zo verliezen we geen tijd en kan jij er vanop aan dat jouw bouwproject op tijd opgeleverd wordt: win-win!

Duurzamer

Bij House of Steel kiezen we resoluut voor staal als basismateriaal. Staalbouw biedt niet alleen een stabiele constructie, het is beter te isoleren dan houtskelet en zijn stijvere bindingen geven minder kans op schade. Dat alles zorgt ervoor dat je woonst gewapend is om generaties lang mee te gaan.

Wist je trouwens dat door te kiezen voor modulair bouwen, ook jij je steentje bijdraagt aan het milieu? Ons staal is namelijk 100% recycleerbaar en aangezien het productieproces voornamelijk binnen het atelier plaatsvindt, beperken we onze verplaatsingen en CO2-uitstoot.

Goedkoper

Sneller en efficiënter bouwen, maakt jouw bouwproject ook goedkoper. Bij House of Steel mag je je aan een heel transparante offerte verwachten, aangezien we al je wensen in één keer en op voorhand kunnen vastleggen. Innovatieve bouwtechnieken verlagen daarnaast de kosten voor jou als bouwer grondig. Minder aannemers die op het project werken, minder verplaatsingskosten, een gestandaardiseerd productieproces, … Je leest het goed: modulair bouwen is de ideale oplossing voor wie op zoek is naar een betaalbare woonst van hoge kwaliteit.

Vertrouwen op één aanspreekpunt

Een groot voordeel van modulair bouwen in vergelijking met traditioneel bouwen, is dat je bij ons één aanspreekpunt hebt. Van architect tot in-house productie: wij nemen jouw zorgen weg en volgen alles nauwgezet op. Zo kan jij gerust uitkijken naar de dag dat jouw droomproject opgeleverd wordt.

Personaliseren naar jouw wens

Dat het bouwproces bij modulair bouwen gestandaardiseerd is, betekent niet dat het ontwerp dat ook is. Zelfs bij onze standaardmodules kies je de afwerkingsgraad volledig zelf en zijn aanpassingen aan het ontwerp perfect mogelijk. Jouw (zorg)woning, poolhouse of pop-up showroom in casco, sleutel op de deur of volledig op maat realiseren? Alles is mogelijk!

Geïnteresseerd?

Ben jij na het lezen van bovenstaande info (net als wij) staalhard overtuigd van modulair bouwen?
Neem dan gerust contact op, dan bekijken we samen hoe we jouw droomproject kunnen realiseren.

Maak kennis met House Of Steel!

Contacteer ons vandaag nog voor een vrijblijvende offerte!
Heb je een vraag of wil je weten hoe wij werken? Kom eens langs!

NIEUW:  Virtuele Tour  –  Een plan op maat en ervaar jouw nieuwe zorgwoning voor ze gebouwd is!

    *Velden met een sterretje zijn verplicht in te vullen