Veelgestelde vragen

Hier vind je al jouw vragen beantwoord. Toch nog een vraag? Stel ons een vraag!

Inhoud

Algemene vragen

 • Wat is modulair bouwen?

  Modulair bouwen is het bouwen van verschillende woonunits in ons atelier die worden samengesteld op de bouwplaat tot een volledige woning. Door op deze manier te werken verkort je de bouwtijd op de werf enorm en bouwen wij een woning op 1 week ter plaatse op.
 • Is modulair bouwen duurzaam?

  Omdat wij met een staalstructuur werken die 100% recycleerbaar is is ons concept zeer duurzaam. Ook het feit dat wij voor het produceren van een modulaire woning 95% van de tijd in ons atelier werken hebben wij een veel kleinere ecologische voetafdruk dan traditionele bouwers. Wij moeten namelijk niet elke dag van en naar de werf rijden maar enkel in de week van de plaatsing.
 • Zijn jullie huizen gemaakt uit containers?

  Neen, wij gebruiken een zelfontwikkelde staalstructuur die stabieler, ruimer en beter geïsoleerd kan worden dan een container.
 • Heb je een architect nodig bij modulair bouwen?

  Voor het bouwen van een woning heb je altijd een architect nodig. Het maakt daarvoor niet uit op welke bouwwijze je dit doet. Bij House of Steel kunnen wij u volledig begeleiden in uw bouwproject met onze partner architect.
 • Wat is de levensduur bij modulair bouwen?

  Een modulaire zorgwoning van House of Steel gaat generaties mee! Onze modules zijn zeer brandveilig en door het feit dat wij niet met poreuze materialen werken kunnen wij geen vochtproblemen hebben zoals opstijgend vocht. Ook naar stabiliteit zit je safe omwille van de zelfdragende structuur. Een grondverzakking zal bijgevolg geen schade aan de woning opleveren.
 • Is een modulair huis gemakkelijk uit te breiden?

  Wij kunnen ten alle tijden een module bijkoppelen. Modulebouw leunt zich heel goed aan voor uitbreidingen.
 • Wat is het verschil tussen modulair bouwen en prefab?

  Modulair bouwen is een vorm van prefab bouwen omdat het gePREFABriceerd wordt in het atelier.
 • Wat is het verschil tussen houtskeletbouw en staalbouw?

  Het grote verschil tussen houtskeletbouw en staalbouw is de stabiliteit van de constructie. Staalstructuur is een veel stijvere verbinding waar minder beweging in zit en dus ook de kans op schade veel lager is. Verder isoleren we een staalstructuur volledig langs de buitenzijde zodat we een ononderbroken isolatieschil hebben. Bij een houtskeletbouw zit de isolatieschil hoofdzakelijk tussen de constructie verwerkt.
 • Hoe lang duurt het gemiddeld voor een woning te bouwen?

  Een bouwaanvraag duurt 3 maanden. Het productieproces bij House of Steel duurt 6 maand.
 • Kan je je huis nadien nog verplaatsen?

  Een modulaire woning kan gedemonteerd worden en verplaatst.

Vragen over zorgwoningen

 • Wat is een zorgwoning?

  Een zorgwoning is een verplaatsbare unit die compleet vooraf in het atelier wordt gebouwd en in de tuin van iemand wordt geplaatst waar de zorgbehoevende kan in verblijven.
 • Wat is zorgwonen?

  Zorgwonen is zelfstandig wonen in een woonmodule in de tuin van een familielid of kennis. Je hebt steeds hulp kortbij zonder in de hoofdwoning te moeten wonen. Het gegeven van in de tuin bij iemand te wonen is aangenamer dan een rust en verzorgingstehuis waar je minder vrijheden hebt.
 • Heb ik een omgevingsvergunning nodig?

  Voor een zorgwoning heb je niet meteen een omgevingsvergunning nodig mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Zo is de grootte en hoogte van de woning van belang. Je kan een melding doen die 3 jaar geldig is en met nog eens 3 jaar verlengbaar is. Na 6 jaar kan je vervolgens een omgevingsvergunning aanvragen.

  Je kan ons altijd contacteren voor vragen of een kijkje nemen op omgeving Vlaanderen.

 • Hoe groot mag een zorgwoning zijn?

  Een zorgwoning mag max 50m2 zijn en 3m50 hoog zijn.
 • Wat is het verschil tussen een kangoeroewoning en een zorgwoning?

  In een kangoeroewoning wonen alle personen onder hetzelfde dak. Bij een zorgwoning heb je meer privacy en woon je apart in een klein huisje.

Stel je vraag

  *Velden met een sterretje zijn verplicht in te vullen