Nieuws

Staalbouw vs. containerbouw & houtskeletbouw: de voordelen toegelicht

admin on 11 augustus 2021

Staalbouw vs. containerbouw & houtskeletbouw: de voordelen toegelicht

Elke stevige modulaire unit begint bij een straffe fundering en een robuust skelet.  Bij House Of Steel vormen metalen liggers en kolommen de basis van elke module, of dat nu gaat om een poolhouse, tuinkamer, tuinkantoor of een andere unit. Dit bouwalternatief is hét voorbeeld van duurzaam bouwen en biedt heel wat voordelen. Maar hoe weegt modulaire staalbouw nu op tegenover houtskelet en containers? Wij zetten de voordelen op een rij.

 

De kracht van staal

Bij House Of Steel draait alles om de kracht en de duurzaamheid van staal. Modules met een staalskelet zijn een stuk veiliger dan units met een houtskelet. De grotere stabiliteit speelt hier uiteraard een cruciale rol in. Maar het gaat verder dan dat: de frames zijn beter bestand tegen vervorming door allerlei boosdoeners. Denk bijvoorbeeld aan vocht, warmte en druk door gewicht. Ook schimmels en ander ongedierte behoren tot het verleden dankzij staal. Een jaarlijks onderhoud wordt ook overbodig, en bovendien zijn onze gelakte hoogwaardige staalplaten een pak onderhoudsvriendelijker. Een unit met een staalskelet is trouwens veel brandveiliger dankzij de staal en het vertragend effect van de isolatie. Bouwen met staal doe je met een langetermijnvisie: staalskeletten gaan verscheidene generaties mee.

“Met die kracht kun je veel beter unieke vormen creëren, zonder te moeten inboeten aan stabiliteit.”

– Matthias, CEO House Of Steel

Zo kun je met een gerust hart genieten van een bouwwerk op maat én een veilige constructie die ook op termijn haar vorm en kracht blijft houden.

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is tegenwoordig een prioriteit geworden – en terecht. Maar wat betekent  duurzaamheid in staalbouw precies? Een stalen frame is – letterlijk en figuurlijk – staalhard en bijzonder milieuvriendelijk. Het heeft immers een heel lange levensduur en is volledig recycleerbaar. 

“Duurzaamheid is niet langer een trendwoord. Het is de nieuwe standaard – vooral bij architecten en opdrachtgevers.”

– Pieter, CEO House Of Steel

Laat dat nu net iets zijn waar staalbouw vandaag de dag in excelleert. Voor de productie ervan worden namelijk geen bomen gekapt. En dankzij de natuurlijke resistentie tegen allerlei ongedierte en vervorming, moet je geen schadelijke onderhoudsproducten gebruiken. Daarnaast werken we, vergeleken met traditionele bouwtechnieken, met een dunnere muurdikte, maar beantwoorden we toch aan de isolatiewaarden en creëren we een verhoogd akoestisch comfort.

Daartegenover staat nog dat hout momenteel zeer duur is, veel minder lang meegaat en meer onderhoud vergt. Iets wat je, in combinatie met de lagere kosten door een optimale isolatie, ook voelt op het einde van de maand in je portemonnee.

Flexibiliteit

Je zou denken dat staal en flexibiliteit niet bij elkaar passen, maar niets is minder waar. Door het skelet op te bouwen in staal zit je minder vast aan vooraf bepaalde afmetingen en indelingen, waar dit bij containerbouw bijvoorbeeld wel het geval is. 

“De flexibiliteit die we in de modules terug kunnen laten komen om te voldoen aan de wensen van onze klanten is nagenoeg eindeloos.”

– Pieter, CEO House Of Steel

Containers hebben onder andere een standaardhoogte, waar niet van afgeweken kan worden. Maar ook de stevigheid en isolatie is niet altijd optimaal bij (zee)containers. Door de module langs de buitenzijde te isoleren, voorkom je immers koudebruggen. De isolatie loopt zo ononderbroken en creëert als het ware een perfecte isolatieschil. 

Het oog wil ook wat

Wanneer je een module laat bouwen, of het nu om een zorgwoning, tuinkantoor, poolhouse of pop-upstore gaat, stel je je waarschijnlijk de vraag of staalmodules er langs de buitenkant wel esthetisch mooi zullen uitzien. Bij een (zee)container oogt de buitenkant ook écht  als een container. Hier hoef je je bij House Of Steel geen zorgen over te maken, want bij onze modules hoeft dit niet het geval te zijn.

“Met een modulaire unit van House Of Steel kies je de bekleding langs de buitenkant zelf.”

– Matthias, CEO House Of Steel

Ook zit je niet vast aan vooraf bepaalde afwerkingen langs de binnenkant. Bij House Of Steel wordt alles op maat gemaakt. Stel dat je een extra deur, raam of schuifraam nodig hebt, of een andere keukenbouwer wenst, dan kan dit allemaal.

Heb je interesse in duurzaam, flexibel en op maat bouwen met modules? House Of Steel helpt je graag verder. Neem gerust contact op met ons via e-mail of telefoon en vraag vrijblijvend een gesprek aan om onze modulaire bouwunits te ontdekken.

Ontdek onze aanpak

Van concept tot plaatsing